Soorten lokkers

Lokkers voor de ganzenjacht

Bij lokganzen.nl verkopen wij verschillende soorten natuurgetrouwe ganzenlokkers. De foamies, de plastic full body lokkers en de windsocks/sillosocks. De verschillende soorten werken allen uitstekend om de ganzen binnen schot te krijgen.

Full body ganzenlokkers

Het gebruik van lokganzen is onmisbaar voor een succesvolle ganzenjacht. Door o.a. het gebruik van ganzenlokkers worden de overvliegende ganzen aangetrokken tot de lokstal zodat de ganzen binnen schot komen. De full body ganzenlokker van Prodecoys is een natuurgetrouwe ganzenlokker met een realistische uitstraling en is het belangrijkste onderdeel van een lokstal. Deze lokkers werken uitstekend om de ganzen binnen schot te brengen. Bij lokganzen.nl hebben wij verschillende soorten full body ganzenlokkers in het assortiment, voor bijna elke bejaagbare ganzensoort. De full body ganzenlokkers zijn zeer gedetailleerd beschilderd en bewerkt met een matte verf zodat deze niet glimmen. Daarnaast is de Canadese gans gedeeltelijk geflockt (kop en staart)

Ook zijn de lokkers licht van gewicht, een lokker weegt maar 350 gram! Hierdoor geen gesjouw meer met zware lokkers die ook nog eens veel ruimte in beslag nemen. Doordat ze licht van gewicht zijn bewegen deze lokkers ook mooi mee op wind wat de aantrekkingskracht van de lokker vergroot.

De lokkers zijn verkrijgbaar in twee posities, sentry en feeding. Een set van 6 bevat 2 sentry lokkers en 4 feeders. Een set van 12 lokkers bevat 4 sentry lokkers en 8 feeders. Dit is de gewenste verhouding. Een lokstal met alleen feeders of alleen sentry lokkers trekt argwaan bij de ganzen, er zijn altijd ganzen die opletten en ganzen die aan het foerageren zijn.

Bij elke lokker wordt er een zwarte grondpin geleverd met rubberen dop deze is eenvoudig te bevestigen door de twee openingen in de lokker. 

 

 

Licht in gewicht

De Prodecoys full body lokganzen wegen slechts 350 gram! Met deze lokkers is het vervoer in het veld een kleine moeite vergeleken met de zware harde plastic lokkers op de markt.

Zeer realistische lokkers

Onze lokkers zijn tot in detail beschilderd en bewerkt met een matte verf waardoor deze niet glimmen in de zon.

Getest in de praktijk

Door ons team bestaande uit jagers en schadebestrijders zijn de ganzenlokkers uitvoerig in de praktijk getest.

Aangeraden wordt om de full body ganzenlokker te vervoeren in een 6 of 12-slot lokkertas. Elke lokker dan apart in een vak gestoken worden waardoor de lokkers het beste behouden blijven en makkelijk te vervoeren zijn.  

De full body lokkers zijn gemaakt van een flexibel pastic waardoor de lokker gedeeltelijk ingedeukt kan worden en ze makkelijker te vervoeren zijn. Door de opening aan de achterkant van de lokker kan de lokker gemakkelijk met de hand uitgedeukt worden indien nodig. 

Foamies ganzenlokkers

De foamies zijn volledig geflockt en gemaakt van een flexibel foam waardoor deze lokkers opvouwbaar zijn. De foamies van Prodecoys is een natuurgetrouwe ganzenlokker met een realistische uitstraling. Bij lokganzen.nl hebben wij verschillende soorten foamies in het assortiment, grauwe gans, nijlgans en brandgans. 

De foamies kunnen vervoerd worden in een mesh decoy bag/ netje of een 6 of 12 slot lokkertas waarbij het aangeraden wordt de foamies te vervoeren in een 6 of 12 slot lokkers tas waardoor deze het beste worden behouden. 

nijlgans lokkers foamies
ganzenlokkers tas

Ook zijn ze licht van gewicht, een lokker weegt maar 150 gram! Hierdoor geen sjouw meer met zware lokkers die ook nog eens veel ruimte in beslag nemen. Doordat ze licht van gewicht zijn bewegen deze lokkers ook mooi mee op wind wat de aantrekkingskracht van de lokker vergroot. 

De lokkers zijn verkrijgbaar in drie posities, feeding, resting en securing. Een set van 6 bestaat uit drie feeders 1/2 resting en 1/2 securing. Een set van 12 bestaat uit 6 feeders 3 resting en 3 securing. 

 

Windsocks & Sillosocks

De Windsock of Sillosock is een uitstekende lokker om de ganzen binnen schot te brengen en is vooral bekend om het toevoegen van beweging in de lokstal. De koppen van de sillosocks zijn gedetaieerd en geflockt. Ook bij deze lokkers is het gewicht en volume minimaal. Ideaal dus om te vervoeren en op te slaan, maar ook om de lokkers in het veld op te stellen.

Bij lokganzen.nl hebben wij verschillende soorten Windsocks & Sillosocks in het assortiment, voor de grauwe gans, Canadese gans en brandgans. Daarnaast hebben is er ook de Sillocks flapper met vleugels wat extra opvalt in de lokstal. 

 

sillosocks greylag goose
Product added!
The product is already in the wishlist!
Removed from Wishlist