Soorten lokkers

Lokkers voor de ganzenjacht

Bij lokganzen.nl verkopen wij verschillende soorten natuurgetrouwe ganzenlokkers. Wij hebben zowel full body ganzenlokkers als windsocks/sillosocks. Onze ultralights series en elite series zijn unieke lichtgewichte ganzenlokkers. De verschillende soorten werken allen uitstekend om de ganzen binnen schot te krijgen.

Full body ganzenlokkers

Het gebruik van lokganzen is onmisbaar voor een succesvolle ganzenjacht. Door o.a. het gebruik van ganzenlokkers worden de overvliegende ganzen aangetrokken tot de lokstal zodat de ganzen binnen schot komen. De full body ganzenlokker van Prodecoys is een natuurgetrouwe ganzenlokker met een realistische uitstraling en is het belangrijkste onderdeel van een lokstal. Deze lokkers werken uitstekend om de ganzen binnen schot te brengen. Bij lokganzen.nl hebben wij verschillende soorten full body ganzenlokkers in het assortiment, voor bijna elke bejaagbare ganzensoort. De full body ganzenlokkers zijn zeer gedetailleerd beschilderd en bewerkt met een matte verf zodat deze niet glimmen. Een aantal soorten zijn ook verkrijgbaar in een geflockte variant. Dat zijn de grauwe ganzenlokkers voor zowel de ultralight series als de elite series. De ultralight Canadese gans is gedeeltelijk geflockt.

Ook zijn de lokkers licht van gewicht, Hierdoor geen gesjouw meer met zware lokkers die ook nog eens veel ruimte in beslag nemen. Doordat ze licht van gewicht zijn bewegen deze lokkers ook mooi mee op wind wat de aantrekkingskracht van de lokker vergroot.
En niet onbelangrijk, de lokkers zijn door ons als fanatieke ganzenjagers uitvoerig in de praktijk getest! Bekijk eens onze instagrampagina voor foto’s uit de praktijk.

Ultralight series

De ultralight series zijn lichtgewicht full body ganzenlokkers met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De lokkers zijn gemaakt van een flexibel plastic wat het gewicht van de lokker enorm reduceert. De lokkers zijn verkrijgbaar in twee posities, sentry (een omhoogkijkende gans) en feeding (een foeragerende/etende gans). Een set van 6 bevat 2 sentry lokkers en 4 feeders. Een set van 12 lokkers bevat 4 sentry lokkers en 8 feeders. Dit is de gewenste verhouding. Een lokstal met alleen feeders of alleen sentry lokkers trekt argwaan bij de ganzen, er zijn altijd ganzen die opletten en ganzen die aan het foerageren zijn.

nijlganzen lokker

Bij elke lokker wordt er een zwarte grondpin geleverd met plastic dop deze is eenvoudig te bevestigen door de twee openingen in de lokker. 

Licht in gewicht

De Prodecoys full body lokganzen wegen slechts 350 gram! Met deze lokkers is het vervoer in het veld een kleine moeite vergeleken met de zware harde plastic lokkers op de markt.

Zeer realistische lokkers

Onze lokkers zijn tot in detail beschilderd en bewerkt met een matte verf waardoor deze niet glimmen in de zon.

Getest in de praktijk

Door ons team bestaande uit jagers en schadebestrijders zijn de ganzenlokkers uitvoerig in de praktijk getest.

Aangeraden wordt om de full body ganzenlokker te vervoeren in een 6 of 12-slot lokkertas. Elke lokker dan apart in een vak gestoken worden waardoor de lokkers het beste behouden blijven en makkelijk te vervoeren zijn.  

De full body lokkers zijn gemaakt van een flexibel plastic waardoor de lokker gedeeltelijk ingedeukt kan worden en ze makkelijker te vervoeren zijn. Door de opening aan de achterkant van de lokker kan de lokker gemakkelijk met de hand uitgedeukt worden indien nodig.

Elite series

Ook de elite series zijn lichtgewicht full body ganzenlokkers met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De lokkers zijn gemaakt van een flexibel plastic wat het gewicht van de lokker enorm reduceert. Deze lokkers zijn net een maatje groter dan de ultralight series en waarbij meer aandacht is gelegd op afwerking en detail. Deze lokkers worden verkocht in een set van 6 stuks waarin de lokkers verschillende posities aannemen. Bij deze lokkers moeten de koppen in de body gedraaid worden. De koppen zijn daardoor draaibaar en kunnen verschillende richtingen opgezet worden. Een set van 6 komt met 1 omhoogkijkende lokker, 2 rustende lokkers en drie foeragerende lokkers. 

foto nieuwe lokkers tijdelijk 3-min
foto nieuwe lokkers tijdelijk-min

De elite series zijn verkrijgbaar voor de grauwe gans zowel painted/geverfd als in een geflockte variant. Bij elke lokker wordt er een zwarte grondpin geleverd haak waaraan het oranje elastiek bevestigd kan worden. Aangeraden wordt om de lokkers in een 6 of 12 slot lokkers taste vervoeren en te bewaren waardoor deze het beste worden behouden.

Windsocks & Sillosocks

De Windsock of Sillosock is een uitstekende lokker om de ganzen binnen schot te brengen en is vooral bekend om het toevoegen van beweging in de lokstal. De koppen van de sillosocks zijn gedetailleerd en geflockt. Ook bij deze lokkers is het gewicht en volume minimaal. Ideaal dus om te vervoeren en op te slaan, maar ook om de lokkers in het veld op te stellen.

Bij lokganzen.nl hebben wij verschillende soorten Windsocks & Sillosocks in het assortiment, voor de grauwe gans, Canadese gans en brandgans. Daarnaast hebben is er ook de Sillosocks en windsocks flapper met vleugels wat extra opvalt in de lokstal.

sillosocks greylag goose
Product added!
The product is already in the wishlist!
Removed from Wishlist