Lokjacht

Lokjacht

 

 

De jacht op ganzen in Nederland vindt plaats op basis van schadebestrijding en populatiebeheer. Voor een effectieve bejaging is het van belang de ganzen goed binnen schotafstand te krijgen. Hiervoor is een goede lokstal van belang. Het belangrijkste beeld dat een lokstal moet uitstralen is voedsel en veiligheid. Dit wordt gesuggereerd door de geplaatste lokstal.

Over het algemeen worden er 30 tot 40 ganzenlokkers gebruikt in een lokstal. Ook is het van belang de juiste lokkers te gebruiken voor de ganzensoorten die in het veld voorkomen.

Bij lokganzen.nl verkopen wij twee soorten natuurgetrouwe ganzenlokkers, de opvouwbare lokkers en de plastic EVA lokkers. Beide lokkers werken uitstekend om de ganzen binnen schot te brengen. De opvouwbare lokker is makkelijk vervoerbaar en licht in gewicht, 12 stuks passen met gemak in een netje. Het grootte voordeel van deze lokker is dat er geen gejouw met zware lokkers nodig is en dat deze makkelijk te vervoeren zijn in de auto. Daarnaast zijn het “volle”3D lokkers die goed opvallen in het veld.

De plastic EVA lokkers zijn ook makkelijk vervoerbaar doordat deze gemaakt zijn van een flexibel plastic. Het wordt aangeraden om de EVA lokkers te vervoeren in een mesh decoy bag met een aparte compartiment per lokker. Ook heeft de EVA lokker een ring aan de staart zitten zodat de lokkers met een touwtje door de ring heen makkelijk vervoert kunnen worden zonder gebruik te maken van een decoy bag. De plastic EVA lokkers zijn zeer gedetailleerd geschilderd en afgewerkt met een matte verf waardoor deze lokkers niet glinsteren in de zon.

Beide lokkers bewegen realistisch mee in de wind doordat het gat waar de grondpin doorheen gaat aan de onderkant groter is waarbij de EVA lokker voor de meeste beweging in de stal zorgt omdat deze hoger op de grondpin staat en qua gewicht zo verdeeld is dat deze makkelijk op de wind reageert.

Een aanrader is om beide lokkers te combineren, de EVA lokkers omdat deze voor beweging zorgen in de stal, en de opvouwbare lokkers omdat deze makkelijk te vervoeren zijn, waardoor je met relatief weinig ruimte en gesjouw alsnog een flinke lokstal kunt opbouwen.

Product added!
The product is already in the wishlist!
Removed from Wishlist